Millä kengillä minun pitäisi treenata?

Harrastatko liikuntaa säännöllisesti vai oletko vasta aloittamassa? Joka tapauksessa tiedät varmasti, että ilman sopivia kenkiä et voi treenata hyvin. Kaikki on kirjaimellisesti "jalkojesi varassa" ja huonot kengät voivat tehdä harjoittelusta epämiellyttävää. Mitkä ovat parhaat kengät turvalliseen ja mukavaan harjoitteluun?

V jakých botách mám cvičit?

Panostatko terveyteesi käymällä säännöllisesti kuntosalilla tai urheilukeskuksella? Hienoa! Kyllähän se kannattaa, mutta älä unohda huolehtia jalkojesi terveydestä. Oikeat kengät tekevät harjoittelusta paljon helpompaa ja miellyttävämpää, samoin kuin huonot kengät saavat sinut tuntemaan olosi erittäin epämukavaksi.

Väärät kengät eivät vain voi aiheuttaa rakkuloita, painehaavoja ja epämukavuutta, mutta myös rasitusmurtumia, nilkkojen nyrjähdyksiä, polvivammoja, sääriluun tai akillesjänteen ylikuormitusta ja muita vaivoja.

Ehkäise se ajoissa ja treenaa oikeilla kengillä!

Miltä oikeiden treenikenkien pitäisi näyttää?

Metcon trénink

Jokaisen treenikengän tulisitäyttää kolme kriteeriä:

  • Vahvuus ja kestävyys – Kengän on tuettava nilkkaasi hyvin, eli kengän on oltava vahvistettu molemmilta sivuilta ja kantapään alueelta. Paras vaihtoehto on kengännauhoitus, jota kiristät tarpeen mukaan.
  • Oikea pohja – Harjoituskengän pohjan on oltava liukumaton ja erittäin joustavasein, , jotta se mukautuu kaikkiin liikkeisiin (esim. syöksy, juoksu).
  • Oikea koko ja muoto – Kiinnitä huomiota koon valintaan. Mittauta jalkasi erikoisliikkeessä tai piirrä se ja määritä koko pohjallisen pituuden mukaan. Jos kärsit jalan ongelmista, kuten litteästä jalasta tai varpaiden epämuodostumista, älä ole huolissasi. Urheilukenkiä tehdään myös sinun jalkaasi varten, kysy vain jälleenmyyjiltä.

On tärkeää kokeilla kenkiä kunnolla. Jos tilaat kengät verkkokaupasta, älä pelkää palauttaa niitä, jos ne eivät sovi. Jos käyt erikoisliikkeessä, saat neuvoja ammattilaiselta - testaa kenkää jaloillasi muutaman minuutin ajan, kokeile hyppäämistä, kyykkyjä tai juoksemisesta. Kaikkien liikkeiden pitäisi tuntua mukavilta ja kenkä ei saisi puristaa missään, mutta samalla sen sisällä ei saisi olla liikaa ylimääräistä tilaa.

Mikä on paras treenikenkien merkki? Sitä ei ole olemassa, koska on olemassa tuhat jalkamuotoa, tuhat erilaista kenkää ja jokainen sopii täysin eri tavalla. Se riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi.

Nykyään valmistetaan kaikenlaisia treenikenkämalleja, joten löydät varmasti sellaiset kengät, jotka ovat toimivia ja terveellisiä ja joista myös pidät.

Kenkiin sijoittaminen kannattaa

reebok nano 9

Laadukkaat treenikengät ovat kalliimmat, mutta niihin kannattaa käyttää enemmän rahaa. Muuten sinulla voisi olla jalkaongelmia tai joudut usein ostamaan uusia kenkiä, koska vanhat kengät ovat menneet rikki.

Millä kengillä sinun ei pitäisi treenata

Vapaa-ajan kengät (lenkkarit jne.). Vapaa-ajan kengät on suunniteltu kävelyretkiin kohtuullisella nopeudella kaupunkiympäristössä. Niitä ei yleensä vahvisteta tai lujiteta. Voit kuvitella, että kyykkyjen tai hyppyjen tekeminen tällaisilla kengillä voi aiheuttaa vammoja nilkkoihin ja polviin tai metatarsaalimurtumia.

Juoksukengät. Vaikka tämä on jo parempi vaihtoehto, se ei valitettavasti vieläkään ole aivan sopiva. Juoksukengät on nimensä mukaisesti suunniteltu juoksemiseen. Niissä on erilainen joustava pohja, ne tarjoavat erilaista tukea ja ne on vahvistettu muualla kuin treenikengältä vaaditaan. Niissä on pohja, joka saattaa liukua kuntosaliharjoittelun aikana. Lisäksi juoksukengät ostetaan hieman suurempina (jotta varpaiden kohdalla olisi riittävästi tilaa), mikä ei ole toivottavaa harjoituskengissä.

Haluatko valita parhaat treenikengät?

Kengät intensiiviseen harjoitteluun (Cross Training, kiertoharjoittelu, HIIT)

Treenaatko kovaa? Hyppeletkö, juoksetko, kiipeiletkö, nostatko painoja…? Sitten tarvitset kengän, joka antaa sinulle hyvän tuen ja joka on vakaa mutta samalla joustava.. Hieman korotettu kantapää on myös eduksi. Nike Metcon ja Reebok Nano tarjoavat sinulle tätä luksusta.

Nike Metcon

Kengät vähemmän intensiiviseen harjoitteluun (koneharjoittelu, tasapainoharjoittelu, terve selkä...)

Boty pro méně intenzivní trénink

Osallistutko kuntosalilla ryhmätunneille tai harjoitteletko kuntosalin laitteilla uja tarvitsetko mukavan kengän, joka antaa sinulle tarpeellisen tuen ja joka on kevyt ja jota et huomaa käyttäväsi? Esimerkiksi Nike SuperRep GO, Nike React Metcon ja Under Armour HOVR Rise tarjoavat sinulle kaiken tämän. Painoharjoitteluun suosittelemme Nike Air Max Alpha Savagea.

Painonnostokengät

vzpírání

Nostatko painoja, teetko kyykkyjä ja deadlifteja? Teetkö voimaharjoittelua? Sitten varmasti arvostat erittäin tukevaa kenkää, jossa on korotettu kantapää ja joka antaa sinulle vakautta kaikissa liikkeissä ja tekee kaikista painonnostoharjoituksista parempia ja auttaa sinua ylittämän rajasi. Esimerkiksi Nike Romaleos ja Reebok Legacylifter tarjoavat sinulle juuri tämän.

Jooga ja pilates kengät

Pidätkö hitaammasta harjoittelusta ja etsit ilmavaa ja mukavaa kenkää? Kokeile treenata paljain jaloin! Rentoutusharjoituksissa sillä ei ole väliä - päinvastoin, ilman kenkiä harjoitus tuntuu täysin erilaiselta, ja varsinkin jos sinulla on jalkateräongelmia, se voi olla eduksi.


LEGACY LIFTER III
reebok
LEGACY LIFTER III
reebok
ROMALEOS 4
nike
UA Legend Lifter
underarmour
METCON 8 AMP
nike
W METCON 8 AMP
nike
Uusi
METCON 8 AMP
nike
Uusi
Metcon 8 MF Training Shoes
nike
NANO X3
reebok
Kestävyys
METCON 7
nike
WMNS METCON 8
nike
Metcon 8
nike
M METCON 8 FLYEASE
nike
Savaleos
nike
Metcon 8 Women s Training Shoes
nike
Metcon 8
nike
UA TriBase Reign 5
underarmour
UA TriBase Reign 5
underarmour
Savaleos
nike
NANO X1 TR ADVENTURE
reebok
The Total
adidas
Powerlift 5
adidas
ROMALEOS 4
nike
METCON 8
nike
Romaleos 4
nike
NANO X3
reebok
Kestävyys
NANO X3
reebok
Kestävyys
INOV-8 F-LITE ALPHA G 300 W
inov-8
NANO X3
reebok
Kestävyys
UA TriBase Reign 5
underarmour
UA TriBase Reign 5
underarmour
UA Project Rock 5
underarmour
NANO X2
reebok
INOV-8 F-LITE ALPHA G 300 M
inov-8
Romaleos 4 SE Weightlifting Shoe
nike
Savaleos
nike
Edellinen
Seuraava