ПРОДАЖБА: 20% отстъпка за обувки TYR Купи сега
Miten pukeutua harjoittelun aikana talvella?

Miten pukeutua harjoittelun aikana talvella?

25. 1. 2022 5 min. luetaan

Miten pukeutua talviharjoitteluun? Oikea asu kylminä päivinä voi suojata sinua vammoilta ja jopa parantaa harjoittelun laatua.

Talviharjoittelu ulkona

Pakkanen, kuiva, synkkä - älä aliarvioi talviolosuhteita. Kuten sanonta kuuluu, on parempi olla valmistautunut kuin yllättynyt ja vapista. Oikeat vaatteet talviharjoitteluun takaavat:

MUKAVUUS KOKO HARJOITTELUN AJAN
 VAMMOJEN JA NIVELKIPUJEN VÄLTTÄMINEN
PAKKASEN PUREMALLE EI MAHDOLLISUUTTA

Opi, mitä vaatteita kannattaa valita ja miten niitä yhdistellään!

Ylävartalo

Pakkasella noudata kultaista sääntöä - KERROKSITTAIN!

 • Aluskerros = toiminnallinen pitkähihainen t-paita = karkottaa hien ja pitää sinut lämpimänä
 • Välikerros = valitse urheilupaita. Fleece on ihanteellinen, joka johtaa hikeä pois ja pitää sinut lämpimänä ilman ylikuumenemisen tunnetta.
 • Ylempi kerros = tuulitakki tai vedenpitävä takki - se on kevyt ja hengittävä ja suojaa sinua tuulelta ja sateelta samaan aikaan

Vartalon alempi puolisko

 • Pitkät eristetyt trikoot- eristetyt trikoot istuvat kuin hansikas, potkivat hien pois, pitävät jalat lämpiminä ja antavat samalla ihon hengittää ja näyttää hyvältä. Ihanteellinen merkki!
 • Urheilusukat tai -sukkahousut - nilkkojen lämpimänä pitäminen = erittäin tärkeää! Unohda paljaat nilkat ja pue urheilusukat.  Näin vältät mahdolliset vammat ja jäykistä jänteistä johtuvan epämukavuuden.
 • Jalkineet - jalkineet mukautuvat urheiluun tai maastoon, jossa liikut. Talvella on suuri todennäköisyys jään ja märkyyden esiintymiseen, joten valitse kengät, joissa on paksumpi pohja, joka ei luista ja petä sinua jäällä.  Esimerkiksi maastojalkineet ovat loistava valinta!

UnderArmour_pánské_oblečení_zima

Alusvaatteet

Trikoot, takki, hikipaita ... sinulla on kaikki selvillä - käytätkö treeneissä pitsipöksyjä vai suosikkiboksereita? Tavalliset alusvaatteet eivät sovellu liikuntaan. Se ei ainoastaan kiristä ja aiheuta mustelmia iholle, mutta se ei myöskään tuuleta tarpeeksi eikä poista hikeä pois intiimeistä paikoista, jotka ovat hyvin herkkiä kosteudelle.. Harjoitusalusvaatteet antaa sinulle paljon enemmän mukavuutta, ei hankaa ja istuu kuin toinen iho.

Tarvikkeet

Talvella lisävarusteilla on suuri merkitys siihen, miltä harjoittelun aikana tuntuu ja miten hyvin johdat harjoittelua. Älä siis unohda näitä talven välttämättömyyksiä:

 • Hattu, pääpanta - Paljon lämpöä karkaa pään kautta, ja jäätyneet korvat eivät ole miellyttäviä, joten kannattaa valita a otsapanta tai hattu, joka suojaa korvia ja pitää pään lämpimänä.
 • Kaulaliina - Sen lisäksi, että hengittäminen on epämiellyttävää, kun harjoittelet paljaalla kaulalla, se voi aiheuttaa terveysongelmia, kuten vilustumista tai kylmän ilman tunnetta keuhkoissa. Älä siis unohda niskanlämmitintä.
 • Käsineet -  Treenaaminen jäätyneillä käsillä ei toimi. Suojaa kämmenet hengittävillä käsineillä talvella. Vaikka lämmittelisitkin liikkeellä, älä ota niitä pois. Optimaalisen lämpötilan omaavat jäsenet takaavat optimaalisen olon koko muussa kehossa.
 • Otsalamppu - Kuiva sää, synkkyys, pimeys ja heikompi näkyvyys - tyypilliset talviolosuhteet.  Ota siis otsalamppu mukaan ja huolehdi omasta ja muiden turvallisuudesta.

Urheiluvaatteet Urheilukengät

Talviharjoittelu sisätiloissa

Talvella kannattaa myös käyttää lisävarusteita kuntoilua tai muuta urheilua varten. Alhaisempien lämpötilojen saapuessa keho on herkempi, joten valitse nämä kappaleet:

 • T-paita ja trikoot, miesten trikoot ja shortsit - kaikki suuret nivelet (olkapäät, polvet, lonkat) on pidettävä lämpiminä.
 • Verryttelypaita tai verkkarit - lämmittelyyn ennen kuin keho saavuttaa optimaalisen lämpötilan + venyttelyyn.

UnderArmour_fitness_oblečení

Älä unohda lämmitellä

Riippumatta siitä, harjoitteletko ulkona vai kuntosalilla, pelkkä vaatetus ei riitä. Ennen harjoittelua keho on lämmitettävä kunnolla, jotta se voi valmistautua harjoitukseen. Miten se tehdään?

 • Käytä vähintään kymmenen minuuttia lämmittelyyn ja kaikkien isojen nivelten aktivointiin - ennen voimakkaampaa, intensiivisempää tai dynaamista harjoittelua, sinun on voitava tuntea olosi mukavaksi, eikä nivelissä saa olla lukituksia.
 • Harjoittelun jälkeen on ihanteellista kävellä kotiin / hölkätä kevyttä vauhtia ja venytellä vähintään 5 minuuttia mukavasti kotona.
 • Lämmittele ja kuivaa itsesi mahdollisimman pian - käy suihkussa treenin jälkeen ja kuivaa nopeasti! Liikunnan jälkeen hikinen keho on altis vilustumiselle.

Tiedät jo vinkit ja neuvot siitä, mitkä vaatteet kannattaa valita talviharjoittelua varten. Pukeudu kunnolla, lämmitä kehoasi ja tee kovaa työtä ympäri vuoden!

Koska liikunta tuo iloa näissä tuotteissa: